23 Nisan 2011 Cumartesi

Mutfaktaki Yaban, Anadolu'nun Yenen Otlari, Tijen Inaltong YKY


Biz sehirlilerin yenilebilen yabani otlari kesfetmesi Tijen Inaltong sayesinde olmustur. Bir Ot Masali, Tak Koluna Sepeti, Meyve Agacindan Hikayeler basucu kitablarimizin arasinda yerini coktan aldi. Otlarla birer birer tanisildi, mutfagimizin da bas koselerine yerlesti. Aramiza en son Mutfakta  Yaban katildi. YKY yainlarindan buyuk formatta cikan bu kitap biraz pahalica olmasiyla ulasilabilirligi nispeten engelliyorken dualarimiz kabul oldu ve kucuk formatta basildi. Icinde neler mi var ? 89 cesit yabani yenilebilir otun fotograflari, hikayesi ve nasil yetistirilebilecegine dair bilgiler, yorelere gore degisen isimleri ve yemek tarifleri  var. Bitkiler birer birer dile gelmis siir gibi, akici ve net bilgilerle nerdeyse yanilma payi birakmadan otlari tanimanizi sagliyor. Bitkilerin latince isimleride unutulmamis. Ozellikle yurtdisinda yasayanlar yasadiklari ulkedeki mukabilini latince referansla rahatlikla bulabilirler. Otu bulduktan sonra nasil pisirilecegi icin yine Mutfakta Yaban'a basvurunuz. Bu guzel haberi duyurmasi benden kavusmasi sizden.
Buradan edinebilirsiniz.

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Çok sağol Beste'ciğim. Galiba haberi ilk veren sen oldun. Dilerim elin uğurlu gelir.